Gezondheidsverklaring invullen

Mijn CBR

Nederland

Rijbewijs halen?

Gezondheidsverklaring

Bent u gezond genoeg om een rijbewijs te halen of uw rijbewijs te verlengen? Dit beoordeelt het CBR met de Gezondheidsverklaring. Deze vult u zelf in. Op deze manier weet u zeker dat u veilig de weg op gaat.

1. Dien uw Gezondheidsverklaring 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs in

Zorg ervoor dat u uw Gezondheidsverklaring 4 maanden voordat uw rijbewijs verloopt, indient. Als u weet dat u een arts of medisch specialist moet bezoeken, adviseren wij u om 5 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te starten. Een arts bezoeken is altijd verplicht bij het verlengen van een groot rijbewijs of als u 75 jaar of ouder bent. De video hieronder geeft u gericht advies.

Let op! Soms gaat de beoordeling van uw Gezondheidsverklaring sneller.

2. Vul de Gezondheidsverklaring digitaal in via Mijn CBR

Dit gaat sneller dan per post. Daarnaast kunt u in uw dossier op Mijn CBR de status van uw aanvraag op elk moment bekijken.

3. Neem al uw formulieren mee


Neem bij afspraken met de arts en specialist(en) een printje mee van alle berichten en formulieren die u van het CBR ontvangt nadat u uw Gezondheidsverklaring heeft ingediend. Aanvragers van een groot rijbewijs en mensen van wie het rijbewijs op of na hun 75 verjaardag verloopt, moeten altijd gekeurd worden door een arts.

Moet u in uw situatie een Gezondheidsverklaring invullen?

Zeer mooie & Luxe Rijles auto's

CBR praktijkexamen locatie's

Geslaagde leerlingen

Scoren KlantenVertellen